
کارگروه اقتصادی و زیربنایی و کانون بسیج مهندسین شهرستان داراب، از آغازین روزهای سال جدید با رویکرد مقابله با بیماری کرونا و حفظ سلامت عمومی، اقدام به تولید اتانول و فرآوردههای ضدعفونی با پایه الکل نظیر ژل، اسپری و الکل صابونی کرده است.
در این میان الکل صابونی به عنوان محصولی جدید با ایده خلاقانه سلیمان صفری، مسئول کارگروه اقتصادب و زیر بنایی و مدیر کانون بسیج مهندسین داراب در عرصه تولیدات ضدعفونی مورد توجه قرار گرفته است.
طراحی و ساخت دستگاه تقطیر با راندمان بیش از ۹۰ درصد استحصال اتانول نیز از دیگر فعالیتهای این مهندس جهادگر به شمار میرود.
این کارآفرین خلاق ضمن در نظر گرفتن شرایط موجود و با نگاه به منویات مقام معظم رهبری در راستای تولید و عرضه تولیدات آزمایشگاهی به طراحی و اجرای این ایده پرداخته است.
فرصتسازی بسیج مهندسین داراب در سالی که به عنوان جهش تولید نامگذاری شده اقدامی شایسته و چندبعدی است چراکه در کنار بهرهمندی بخش زیادی از سطح شهرستان از فراوردههای ضدعفونی با نگاهی نو اقدام به تولید محصولات آزمایشگاهی کرده که میتواند در آینده نیز مثمرثمر واقع شود. بنابراین این مجموعه از شرایط ناهنجار شیوع ویروس، ضمن بهرهمندی کنونی از محصولات، فرصتی برای تحقق شعار سال نیز فراهم نموده است.
صفری پیش از این نیز طرحهایی با عناوین دهکده گردشگری اقتصاد مقاومتی شامل مجتمع بومگردی، پرورش زنبور عسل، پرورش مرغ بومی، کارگاه عرقیات و گلابگیری و گیاهان دارویی در دو هکتار در روستای لایزنگان داراب به بهرهبرداری رسانده است. وی در حیطه گردشگری و صنایع تبدیلی نیز صاحب ایده و فعالیتهای گسترده است.
راهاندازی اقامتگاه بومگردی بخشی از فعالیتهای وی در حیطه گردشگری است که با هدف توسعه این صنعت، شناساندن روستاهای هدف گردشگری همچنین پتانسیلهای متعدد این شهرستان انجام شده است.
مدیر کانون بسیج مهندسین داراب با اشاره به نیازهای موجود در شرایط شیوع ویروس کرونا به خبرنگار فارس میگوید: با شیوع کرونا و با افزایش خطرات ناشی از این ویروس، در پژوهشکده شیمی بسیج مهندسین اقدام به تولید اتانول کرده و فرآوردههای ضدعفونی با پایه الکل نظیر ژل، اسپری و الکل صابونی در این پژوهشکده تولید شده است.
سلیمان صفری ادامه میدهد: روزانه ۵۰ تا ۱۰۰ لیتر اتانول در این آزمایشگاه تولید میشود و ۱۲ نیرو در یک شیفت کاری ما را در تولید این محصولات همراهی میکنند.
وی بیان میکند: طراحی و ساخت دستگاه تقطیر با راندمان بیش از ۹۰ درصد استحصال اتانول، آمادگی برای ساخت انواع ژل ، اسپری و سایر ضدعفونی کنندهها با پایه الکل، آمادگی جهت ساخت کودهای مایع کشاورزی از پسماند حاصل از استحصال الکل اتلیک از دیگر قابلیتهای مجموعه بسیج مهندسین در زمینه تولید مواد ضدعفونی است.
صفری که با نگاه به آینده گسترش چرخه تولید این محصولات را در نظر دارد، میگوید: در حال حاضر با هماهنگی جهاد کشاورزی، مقرر شده پس از تهیه شکر از مزارع چغندرقند، ملاس آن را جهت تولید الکل در اختیار پژوهشکده قرار دهند همچنین از پسماند میوههای حاوی گلوکز نظیر خرما و ضایعات دیگر کشاورزی نیز میتوان در تهیه الکل استفاده کرد.
مدیر کانون بسیج مهندسین داراب بابیان اینکه تاکنون 60 هزار نفر- شیفت در نوبتهای مکرر از محصولات ضدعفونی بهرهمند شدهاند، اظهار میکند: توزیع محصولات ضدعفونی در بخشهای زیرمجموعه سپاه و مراکز خیریه رایگان است و در سایر نهادها و ارگانها نیز با قیمت تمام شده، عرضه میشود.
صفری خاطرنشان میکند: مکان و فضای لازم از طریق سپاه در اختیار ما قرار گرفته و اداره کار با همراهی شبکه بهداشت نیز اقدام به ارائه مجوز در سطح شهرستان کردند البته در آینده نزدیک درصدد اخذ مجوز استانی از طریق علوم پزشکی شیراز جهت تولید گسترده این محصول جدید هستیم.
وی بیان میکند: ضدعفونی و گندزدایی معابر سطح شهر نیز از دیگر فعالیتهای بسیج مهندسین پس از شیوع بیماری کرونا در سطح شهرستان است.
انتهای پیام/
افزودن دیدگاه جدید